Thursday, 17 November 2011

Latest Works

Hi Everybody!!!!! Well if you guys have seen 'Kekasih Awal dan Akhir' which was aired on TV9 last November 9th, we got good reviews and good ratings! taa to all of you that watched! Much love. As for me, I could have done better but it's ok.. will try my best next time if I ever land a bed ridden role again :)

Before I leave to UK which is on the 3rd of December for the whole month, I agreed to do one last telemovie wrapping this year of a lot of hard work and success. I would like to thank all of you guys again for making my dreams come true. :) A telemovie 'Aku Untuk Siapa' is different from all the characters that I've played. Good script by (SWAM). She (Julia) basically grew up without any love and always came second in any decision making. Her mother despises her. Her dad is too busy chasing after money and she also has one sister who is just about 3 years younger than her that also look at her as if she was dirt. Conclusion is....... haha! Why did the mother hated Julia so much? What has she done to deserve all that??

Watch 'Aku Untuk Siapa' on the 3rd of December 2011 on TV3 at 10pm. :)

After I come back from UK, I will be put straight away to work on my film film debut 'Kerat 14'. No, it's not what you think.. The storyline has not been played anywhere. It is fully fresh so wait for it :) A thriller movie coming your way.

23 comments:

  1. wa blog br wat ka?? good job... hehe

    ReplyDelete
  2. bravo saleha...have a great holiday..(: will always support u...

    ReplyDelete
  3. Wah !! Great picture !! Have a happy holiday and happy reunion with your love one at UK. Hopefully next year would be another fruitful and marvellous year in your acting and modeling careers. May God bless you and your family with good health and happiness.

    ReplyDelete
  4. A good story, I think I know why, but let it be a surprise. Now, I need to like Julia coz of you. hahaha masa KADA I like Akhiriah but I hate Julia. (only in story). Reality I love Siti Saleha and Fauziah Gous :-)

    ReplyDelete
  5. Hi selamat petang. Salam perkenalan. Untuk coretan edisi sulung ini...saya nak ucap TQ bebanyak sebab kerana kamu...berat badan saya susut 20Kg...tercapai juga impian saya...semuanya kerana ‘penangan’ kamu...Hahahaha...'Drama Kekasih Awal & Akhir', objektif jalan cerita bagus, tapi masih banyak kelemahan yang perlu diperbaiki...lakonan tanpa dialog senang je...riak muka kena ikut emosi...jangan tenung siling...itu je. Lain kali saya akan komen mutu lakonan anda, boleh kan?...'Lakonan itu Seni, Seni itu Hidup, dan Hidup mesti Ceria'...semoga hari - hari kamu akan senantiasa ceria.
    Salam...

    ReplyDelete
  6. What it's Like to Date a Pisces Woman:

    Pisces women are very captivating and fascinating. She makes a man feel like a man because of her need for a protector and leader. She is charming, soft and feminine. The ultimate enchantress. She can see right through a man and she is not easy to fool, so any man better be straight with her and not lead her on, because instead of confronting him, she will simply disappear. She needs to nurture and will give the man orders, but only for his own good. She will make sure he is eating properly and getting enough sleep, sort of like a mother nurturing a child. What she needs in return is a man to protect and cherish her, make her feel like she is needed and loved. She might almost be clingy and dependent but never overbearingly. Her partner will become of better half. She needs patience and sympathy and you have to be gentle with her. Don't poke fun or tease and definitely do not reject her harshly because she can't stand rejection. She is extremely romantic and will lose herself in the relationship. The Pisces woman is the ultra feminine nurturer, the ideal woman for the right man.

    Is it true ? I think so. Saleha ?

    ReplyDelete
  7. http://bit.ly/ue02zi gosip2 terbaru siti saleha..

    ReplyDelete
  8. Selamat pagi. Diharapkan kamu sihat hendaknya.
    Saya berhasrat laman blog ini dapat dikemaskini sebaiknya...Semoga dapat diselitkan topik baharu...agar perkongsian ilmu dan pandangan dari peminat kamu dapat diteruskan...Telemovie 'Aku Untuk Siapa' adalah buah tangan terkini & terakhir untuk tahun 2011...genre sedih??? mungkinkah terselit elemen penganiayaan terhadap anak???...ada unsur moral atau pengajaran???...adakah watak Julia berhutang dengan Along???...atau kontrak hak penjagaan ibu bapa terhadap Julia sudah tamat???...Julia minta pencen muda???...mungkinkah juga Julia adalah kaki buli di sekolah???...atau memang Julia sengaja menimbulkan kemarahan sebab menjadikan rumah keluarga sebagai rumah menternak burung walit???...entah barangkali juga Julia tak pandai masak Kueh Tiaw goreng???...emmm banyak persoalan yang bermain di kepala penerbit termasuk pengarah drama ini, begitu juga para penonton kelak...sama - samalah rakyat Malaysia bersatu hati menyaksikan 'keterbatasan' lakonan Siti Saleha yang saya pasti cuba sedaya upaya menghafal skrip drama ini dengan lancar...(tanpa perlu mendongak ke langit)...kurang "CUT" maka banyak jimat...tapi jangan selalu "Take - 5"...alamat nanti drama tak siap...semoga majujaya buat kamu. Salam...

    ReplyDelete
  9. MALAYSIA SEA GAMES FOOTBALL CHAMPION AGAIN !!!!
    WOW !! What a match !! Penalty shootout 4-3 !!
    Congratulation to our Harimau Malaysia. A job well done ! Also not forget our national coach ONG KIM SWEE. TAHNIAH MALAYSIA !!

    ReplyDelete
  10. Selamat senja. Diharapkan kamu masih mengingati laman blog ini dan juga para 'followers' kamu. Ikhlasnya saya tidak pasti samada saya adalah segelintir daripada kalangan kerabat peminat kamu atau saja - saja nak menyibuk di sini. Tidak mengapa, mungkin saya rasa bosan dan 'gatal tangan' untuk mencoret sepatah dua kata yang berjela - jela. Nampaknya blog kamu kurang sambutan sebab tidak dikemaskini selalu. Barangkali kamu selalu 'outstation' atau sudah lupa???...Alasan 'klise' iaitu sibuk dan tidak cukup tidur???...Perlukah saya faham???...'rembat' sajalah...alahai bosannya...Tahniah buat skuad Harimau Muda...selamat 'berlenggang' di padang malam ini bertemu skuad Syria.Salam...

    ReplyDelete
  11. Bersabarlah En. Sly, dia kan hari2 sibuk...buat penggambaran sini sana, aktiviti bertemu peminat, promosi iklan, temubual dllll.....Bagilah masa dan ruang untuk Saleha menjadikan blog ini salah satu saluran yang penting untuk dia menyatakan isi hatinya and tempat berinteraksi dengan peminat setianya. Saya pasti blog ini akan jadi lebih terkenal dalam masa terdekat. Saleha, jangan risau, semua peminat akan menyokong blog ini...terutamanya saya....from the bottom of my heart.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. Selamat lepas 12.01pm. Tarikh dan waktu pada blog ini kurang tepat.
    Namun demikian salam sejahtera buat Cikgu k.l.ching tentunya sekarang tengah bercuti hujung tahun. Tak sangka pula ada yang prihatin terhadap komentar saya. Terima kasih. Semoga anda terus menyokong blog ini. Maklumat terkini, pelakon pujaan anda telah dicakar kucing. Nampaknya kucing pun dah 'naik angin' dengan Siti Saleha. Maaf saya tak dapat tolong kerana hanya pemerhati di luar gelanggang. Semoga parut segera sembuh. Dan saya pula akan mengundur diri seketika, akan kembali selepas 6 bulan dari sekarang. Selamat mencurah idea, motivasi dan berkongsi ilmu dari anda buat pelakon pujaan anda. Sekian, selamat tinggal. Salam...

    ReplyDelete
  15. Mr.Sly, c u in 6 months time, all the best to u for whatever you do.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat kembali. Semoga anda (k.l.ching) sihat dan tetap ceria seperti 6 bulan yang lepas. Saya kembali lagi seperti yang pernah saya janjikan. Mungkin sedikit awal dari jadual. Jadi...banyak yang telah kita lihat dan saksikan tentang pelakon kesukaan Cikgu. Masih meneruskan usaha dan mencari sinar nampaknya Cik Siti Saleha kita. Diharapkan laluan kerjaya Saleha dalam bidang ini sentiasa cerah selalu...betul tak Cikgu.

      Sekian.

      Delete
  16. Hey, greetings from Kuching, Swak. Happy holidays to you. All the best in your career.

    ReplyDelete
  17. holiday begins.....enjoy your holiday, Siti Saleha !!
    my holiday started 2 weeks already :)

    ReplyDelete
  18. A very HAPPY NEW YEAR 2012 to Siti Saleha & family. Hopefully 2012 would be another much better year in your acting and modeling careers. All the very best also to your big screen debut 'Kerat 14' and much more to come. God Willing. I'm very sure 2012 would be 'TAHUN SITI SALEHA' in terms of big screen and telemovies appearances, interviews, awards and news in all mediums.

    ReplyDelete
  19. WELCOME HOME !! LET THE SHOW BEGINS !!!
    ANOTHER GREAT YEAR AWAIT YOU.
    HOPE THIS BLOG BECOME A HIT AMONG SITI SALEHA'S FANS.

    ReplyDelete